Ethereum lompakko

Ethereum-lompakko on laite tai ohjelmisto, joka on tarkoitettu ETH-valuutan turvalliseen säilyttämiseen. Lompakossa pidetään julkisia ja yksityisiä avaimia, joiden avulla pääset käsiksi lohkoketjussa oleviin tokeneihisi. Ethereum-lompakoita on useamman tyyppisiä, kuten työpöytä-, mobiili- ja verkkolompakoita. Tässä artikkelissa perehdymme hieman tarkemmin erilaisten Ethereum-lompakoiden toimintaan ja ominaisuuksiin. Pysy siis mukana.

Markkinatiedot
Nykyinen ETH hinta1669.65ETH hinnanmuutos 24h01.57%Markkina-arvo204321685348.74
Määrä/volyymi8413419842.262921Tarjonta

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Mikä on Ethereum-lompakko?

  Ethereum-lompakko on ohjelmisto, joka tallentaa yksityiset ja julkiset avaimesi ja on vuorovaikutuksessa Ethereum-lohkoketjun kanssa. Käyttäjät voivat lompakosta käsin lähettää ja vastaanottaa digitaalista valuuttaa ja seurata saldoaan. Näitä lompakoita on olemassa niin digitaalisia kuin fyysisiä, sekä erilaisilla ominaisuuksilla varustettuina. Lompakon valintaan vaikuttavat niin suunnitelmasi kryptovaluutan käytön suhteen, kuin myös tekniset taitosi.

  Vaikka Ethereum-lompakoita on monenlaisia, niillä kaikilla on pohjimmiltaan sama tehtävä. Suosittuja Ethereum-lompakoita ovat esimerkiksi Metamask, Coinbase Wallet ja MyEtherWallet. Jokaisella lompakolla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja etunsa, joten on tärkeää valita omiin tarpeisiisi sopiva lompakko. Yleisesti ottaen Ethereum-lompakon tulisi olla helppokäyttöinen, turvallinen ja yhteensopiva erityyppisten laitteiden kanssa.

  Miksi tarvitsen Ethereum-lompakon?

  Kun omistat kryptovaluuttaa, sinulla on oltava turvallinen ja suojattu paikka sen säilyttämiseen. Tässä kohtaa Ethereum-lompakko tulee kuvaan mukaan. Lompakko on digitaalinen tapa säilyttää kolikkojasi tai tarkemmin ottaen avaimia, joilla pääset kolikoihisi käsiksi. Lompakoita on monenlaisia, mutta ne kaikki palvelevat samaa tarkoitusta - ne antavat sinulle mahdollisuuden käyttää ja suojata kryptovaluuttaasi.

  Riippumatta siitä, minkä lompakon valitset, varmista että toteutat tarvittavat toimenpiteet varojesi suojaamiseksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi privaattiavaimien kirjaamista ylös turvalliseen paikkaan, jotta voit tarvittaessa palauttaa lompakkosi, mikäli se joutuu vääriin käsiin. Ethereum-lompakot ovat olennainen osa kryptovaluutan omistamista, joten valitse mahdollisimman hyvin omia tarpeitasi vastaava lompakko.

  Ethereumin siirto lompakosta toiseen

  Ethereumin siirtäminen lompakosta toiseen on itse asiassa melko yksinkertainen prosessi. Tarvitset vain sen lompakon julkisen osoitteen, johon haluat lähettää Ethereumia. Kun se on selvillä, avaa oma lompakkosi ja syötä osoite vastaanottajalle varattuun kenttään. Sitten sinun tarvitsee vain vahvistaa tapahtuma ja ETH:si lähetetään.

  Näkyykö siirto välittömästi Ethereum-lompakossa?

  Ei. Siirrot voivat joskus viedä muutaman tunnin, ennen kuin ne näkyvät vastaanottajan lompakossa. Voit tarkistaa siirron tilanteen Etherscan-sivustolta; syötä vain hakukenttään osoite, mistä siirto on tehty ja näet, missä varat kulkevat.

  Muista tarkistaa siirtokulut aina ennen siirron tekemistä

  Ethereumin siirtokulut voivat ajoittain olla melko korkeita. Hinta riippuu siirtojen määrästä verkossa, ruuhkaisempana aikana siirtomaksut luonnollisesti nousevat. Tarkista päiväkohtainen siirtokulun keskiarvo täältä.

  Viisi erilaista Ethereum-lompakkoa

  Seuraavaksi esittelemme yleisimmät Ethereum-lompakkotyypit.

  1. Pörssi- tai nettilompakot

  Nämä lompakot ovat huonoin vaihtoehto, sillä ne ovat alttiita hakkeroinneille. Pörssi voi myös jäädyttää tilisi, jolloin et pääse käyttämään varojasi.

  Suomalainen Ethereum-lompakko: Coinmotion

  Mikäli haet suomalaista Ethereum-lompakkoa, suosittelemme tutustumaan Coinmotioniin. Coinmotionin avulla käyttäjät voivat tallentaa, lähettää ja vastaanottaa digitaalista valuuttaa sekä seurata saldoaan ja tapahtumiaan. Lompakko on suunniteltu turvalliseksi ja helppokäyttöiseksi. Coinmotion tarjoaa myös sisäänrakennetun vaihdon, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä kryptovaluuttoja.

  2. Mobiililompakko - helppokäyttöinen vaihtoehto

  Mobiililompakko on puhelimeen ladattava sovellus ja se on nykyaikana yleisin lompakkovalinta. Näistä Trustwallet on hyvin helppokäyttöinen ja lisäksi ilmainen. Trustwalletia voi käyttää myös muiden kryptovaluuttojen, kuten BNB:n ja Solanan kanssa.

  Mobiililompakon huono puoli on se, että mikäli ulkopuolinen pääsee puhelimeen käsiksi, voi hän tehdä siirtoja vapaasti. Mikäli sinulla tallessa lompakon yksityinen avain, pystyt kuitenkin palauttamaan lompakon.

  3. Desktop-lompakko

  Desktop-lompakko asennetaan tietokoneelle. Se toimii Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmissä. Exodus on tästä kategoriasta yleisin valinta. Kyseessä on ns. itsehallintolompakko eli Exodus ei pääse käsiksi varoihin. Turvallisuus riippuu tietokoneen käyttötottumuksistasi. Mitä vähemmän vierailet vaarallisilla sivustoilla, sitä pienemmät ovat riskit.

  4. Kylmälompakko on paras Ethereum-lompakko

  Kylmälompakon nimi tulee siitä, että se ei ole kytketty internetiin. Kylmälompakon voi kytkeä nettiin ainoastaan, kun se on kytketty USB:n kautta tietokoneeseen. Kun olet kytkenyt lompakon tietokoneeseen, syötät lompakkoon salasanan ja sen jälkeen pääset käsiksi lompakon sisältöön. Meidän suosimamme lompakko on Ledger Nano X. Lompakon ensiasennus vaatii hieman työtä ja on todella tärkeää, että tallennat privaattiavaimet johonkin tärkeään paikkaan.

  Hardware lompakko ei ole aloittelijaystävällinen, mutta se on turvallinen vaihtoehto (kunhan privaattiavaimet eivät joudu vääriin käsiin). Mikäli kylmälompakko joutuu hukkaan, voit palauttaa lompakon uuteen laitteeseen syöttämällä privaattiavaimet.

  5. Paperilompakko

  Paperilompakko tarkoittaa paperilappua, johon tulostetaan lompakkosi osoite eli QR-koodi ja privaattiavaimet. Paperilompakkoa voidaan pitää turvallisimpana vaihtoehtona, sillä lompakon sisältöön ei ole pääsyä ilman paperilla olevia privaattiavaimia. Gemini-miljardöörit Tyler ja Cameron Winklevoss käyttävät paperilompakkoa. Heidän lompakkonsa on saksittu useaan eri osaan ja jokainen lompakon osa on säilötty eri pankkien talletuslokeroihin.

  Paperilompakon huonoja puolia ovat luonnolisesti mahdollisuus hukata paperilappu, mutta myös ajan myötä paperille tulostetut tiedot voivat alkaa haihtua. Paperilompakko ei ole enää nykyään suosittu lompakkovaihtoehto.

  Kuinka valitset itsellesi sopivan Ethereum lompakon?

  Lompakon valinta riippuu siitä mitä aiot tehdä Bitcoineilla. Tässä vaihtoehtoja muutamille eri käyttäjätyypeille:

  Pörssilompakko on paras Ethereum-lompakko aktiivisille kaupankävijöille

  Jos aiot myydä ja ostaa Ethereumia tiheämmällä tahdilla, kylmälompakko ei ole sinulle paras vaihtoehto. Joudut täten maksamaan joka kerta siirtomaksun, kun siirrät varoja pörssiin tai pörssistä kylmälompakkoon. Täten pörssilompakko sopii paljon kauppaa käyvälle käyttäjälle parhaiten.

  Kylmälompakko on paras pitkän aikavälin sijoittajille

  Mikäli aiot ostaa Ethereumia pidemmällä aikavälillä ja tarkoituksenasi on kartoittaa omaisuutta hitaasti, kylmälompakko on paras lompakkovaihtoehto. Varat ovat turvassa kylmälompakossa niin kauan, kun privaattiavaimet eivät joudu ulkopuolisten käsiin.

  Mobiililompakko on paras vaihtoehto ei-teknisille henkilöille

  Mikäli kylmälompakon asennus hirvittää ja et luota täysin omiin teknisiin taitoihisi, suosittelemme sinulle mobiililompakkoa. Mobiililompakko ei ole kovin monimutkainen asentaa, kunhan vain muistat tallettaa privaattiavaimet turvalliseen paikkaan.

  Yksikään Ethereum-lompakko ei ole 100% turvallinen

  Kuten aikaisemmin mainitsimme, lompakon turvallisuus riippuu hyvin pitkälti omista tavoistasi. Paperilompakot voivat helposti mennä hukkaan, pörssit voidaan hakkeroida ja voit vahingossa vuotaa privaattiavaimet netissä väärälle taholle. Älä siis luota sokeasti lompakkoon itseensä, vaan muista myös oma huolellisuus ja varovaisuus kryptovaluutan kanssa toimiessasi. Valitse lisäksi hyvämaineinen palveluntarjoaja ja huomioi omat henkilökohtaiset tarpeesi lompakon valinnassa.

  Ethereum-lompakko hukassa, mitä teen?

  Jos sinulla on lompakon privaattiavaimet tallessa, voit palauttaa lompakkosi sisältöineen vastaavanlaiseen, toiseen lompakkoon. Mikäli olet hukannut avaimet, et pääse enää varoihisi käsiksi millään tavoin.

  Bitcoinin keksijän Satoshi Nakamoton lompakon sisältö on noin 8 miljardia dollaria. Kenelläkään ei ole tietoa, kuka hallitsee privaattiavaimia tuohon Bitcoin-lompakkoon. Tästä syystä lompakon sisältöön ei ole vielä tähänkään päivään mennessä päästy käsiksi, vaikka Satoshin henkilöllisyydestä on käyty oikeustaisteluja.

  Ethereum-lompakko yhteenveto

  Ethereum-lompakot ovat välttämätön osa Ethereum-pohjaisten sovellusten ja palveluiden käyttöä. Ethereum-lompakoita on monenlaisia ja jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tärkeintä Sopivaa lompakkoa etsiessä on tärkeää valita sellainen, joka on yhteensopiva juuri omien tarpeittesi kanssa. Valinnassa on myös tärkeää ottaa huomioon oma tietoturvariskien sietokykysi. Muista noudattaa vinkkejämme lompakon turvalliseen käyttöön!