Ethereum louhinta

Ethereumin louhinta on prosessi, jossa tarkistetaan ja lisätään tapahtumia Ethereumin lohkoketjuun. Louhijat palkitaan työstään Ethereumin kryptovaluutalla, eetterillä (ETH). Termi "louhittu" viittaa Ethereum-verkkoon liitettyyn tietokonejärjestelmään, joka suorittaa laskutoimituksia kryptovaluutan laskentatehon ylläpitämiseksi.

Markkinatiedot
Nykyinen ETH hinta1669.65ETH hinnanmuutos 24h01.57%Markkina-arvo204321685348.74
Määrä/volyymi8413419842.262921Tarjonta

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Miten Ethereumin louhinta toimii  

  Ethereum-verkko toimii kryptovaluutalla nimeltä eetteri (ETH). Eetteriä louhitaan verkkoon liitetyissä tietokoneissa. Louhijat palkitaan työstään eetterillä. Termi "louhinta" viittaa Ethereum-verkkoon liitettyyn tietokonejärjestelmään, joka suorittaa laskutoimituksia kryptovaluutan laskentatehon ylläpitämiseksi. Lyhyesti, Ethereum on verkko, joka toimii eetterillä. Eetteri on valuutta, jota louhitaan Ethereum-verkossa. Ethereum on hajautettu alusta, jolla suoritetaan älykkäitä sopimuksia: sovelluksia, jotka toimivat täsmälleen ohjelmoidusti ilman petoksen tai kolmannen osapuolen puuttumisen mahdollisuutta. 

  Kuka tahansa voi louhia Ethereumia, mutta se vaatii huomattavaa laskentatehoa ja sähköä. Ensin on perustettava louhintalaitteisto eli tehokas tietokone, joka on suunniteltu erityisesti Ethereumin louhintaa varten. Kaivoslaitteistot  on kallista ja voi olla vaikeaa perustaa, joten monet ihmiset haluavat liittyä Ethereumin kaivospooleihin, joissa ryhmä kaivosmiehiä louhii yhdessä Ethereumia ja jakaa palkkiot.

  Miksi ethereumia louhitaan? 

  Ethereumin louhinta voi olla palkitsevaa, mutta se vaatii merkittäviä investointeja louhintalaitteisiin ja sähköön. Louhinta voi olla hyvä tapa ansaita kryptovaluuttaa ilman, että siihen tarvitsee laittaa rahaa. Lisäksi, Ethereumin kaltaisissa hajautetuissa järjestelmissä on varmistettava, että kaikki ovat yhtä mieltä tapahtumien järjestyksestä. Kaivostyöntekijät auttavat tässä ratkaisemalla laskennallisesti vaikeita pulmia lohkojen tuottamiseksi ja suojaamalla verkkoa hyökkäyksiltä.

  Mikä on lohkoketju? 

  Lohkoketju on digitaalinen pääkirja kaikista kryptovaluuttatransaktioista. Se kasvaa jatkuvasti, kun siihen lisätään "valmiita" lohkoja uusilla tallenteilla. Kukin lohko sisältää edellisen lohkon kryptografisen hashin, aikaleiman ja transaktiotiedot. Bitcoin-solmut käyttävät lohkoketjua erottaakseen lailliset Bitcoin-tapahtumat muista tapahtumista. 

  Kuka voi louhia Ethereumia? 

  Periaatteessa kuka tahansa voi louhia Ethereum-verkossa tietokoneellaan. Kaikki eivät kuitenkaan voi louhia eetteriä (ETH) kannattavasti. Useimmissa tapauksissa kaivostyöntekijöiden on ostettava oma tietokonelaitteisto voidakseen louhia kannattavasti. Vaikka kuka tahansa voi käyttää kaivosohjelmistoa tietokoneessaan, on epätodennäköistä, että keskimääräinen tietokone ansaitsisi tarpeeksi lohkopalkkioita kattamaan kaivostoiminnan kustannukset.  

  Ethereumin louhinnan aloittamiseksi tarvitset tietokoneen, jossa on tarpeeksi laskentatehoa käsittelemään transaktioiden todentamiseen liittyviä kryptografisia pulmia. Lisäksi sinun on investoitava Ethereumin louhintalaitteistoon ja -ohjelmistoon. Saatavilla on useita erityyppisiä louhintalaitteita, ja jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Sinun on myös hankittava  riittävä määrä sähköä kaivoslaitteiston käyttämiseen. 

  Ethereumin louhinnan kustannukset ovat korkeita 

  Kaivoslaitteiston rakentamiseen ja ylläpitoon tarvittavien laitteistojen mahdolliset kustannukset ovat merkittäviä. Esimerkiksi ASIC-louhintalaite voi maksaa 600-1000 dollaria, kun taas huippuluokan louhintalaite voi maksaa yli 10 000 dollaria. Laitteistokustannusten lisäksi sinun on myös maksettava sähköstä. Ethereumin louhintalaitteet kuluttavat paljon sähköä, joten sinun on tehtävä varmista, että sinulla on luotettava ja edullinen virtalähde.  

  Kaivoskoneen virrankulutus  

  Kaivoskoneen virrankulutus on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon kaivoskonetta valittaessa. Virrankulutus määrittää, kuinka paljon sähköä kaivoskone kuluttaa ja kuinka paljon kaivoskoneen käyttäminen maksaa.  

  Kaivoslaitteistoa tukevien laitteiden mahdolliset kustannukset (ilmanvaihto, energianvalvonta, sähköjohdot jne.) on myös huomioitava. Sinun on otettava huomioon laitteiden, sähkön, jäähdytyksen ja muiden tekijöiden kustannukset ja kaivoslaitoksen käyttäminen vaatii myös huomattavaa vaivannäköä ja tietämystä. Varmista, että sinulla on tarvittavat taidot ja resurssit kaivoslaitoksen rakentamiseen ja käyttämiseen, ennen kuin investoit siihen.  

  Ethereum-verkon hashrate on toinen tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon, kun valitaan kaivoskonetta. Hashrate on hashien määrä, jonka kaivoslaite voi laskea sekunnissa. Mitä korkeampi hashrate on, sitä vaikeampaa on louhia Ethereumia. On tärkeää huomata, että Ethereumin louhinta on resurssi-intensiivinen prosessi. louhijoilla on oltava huomattava määrä laskentatehoa ja sähköä, jotta he voivat louhia Ethereumia kannattavasti. 

  Kaivospoolit/altaat  

  Jos louhit altaassa, kaivosaltaat veloittavat yleensä kiinteän % maksun jokaisesta altaan luomasta lohkosta. Tätä prosenttiosuutta kutsutaan poolimaksuksi (pool fee). Pool-fee vähennetään jokaisesta lohkosta, joten se vähentää ETH:n määrää, jonka ansaitset jokaisesta louhitusta lohkosta. Toinen tekijä, joka on otettava huomioon, on Ethereumin hinta. Jos Ethereumin hinta laskee, lohkon louhiminen ja lohkopalkkioiden ansaitseminen kestää kauemmin.  

  Ethereumin louhinta on resurssi-intensiivinen prosessi; louhijoiden täytyy käyttää merkittävä määrä laskentatehoa ja sähköä, jotta ne voivat louhia Ethereumia kannattavasti. Useimmissa tapauksissa louhijoiden on ostettava oma tietokonelaitteisto voidakseen louhia.  

  Voit tutkia kaivostoiminnan kannattavuutta käyttämällä kaivoslaskuria, kuten Etherscanin tarjoamaa laskuria.

  Ohjeet Ethereumin louhintaan

  Louhinta on täysin laillista. Ethereum on hajautettu ja avoimen lähdekoodin järjestelmä, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi osallistua Ethereum-verkon kehittämiseen. Louhijoilla on tärkeä rooli Ethereum-verkossa, sillä ne varmistavat transaktioita ja edistävät verkon turvallisuutta. 

  Ethereumia voi louhia kahdella tavalla: yksin louhimalla tai poolilouhimalla. Yksittäinen louhinta on sitä, että louhit itse käyttäen omaa tietokone- ja kaivoslaitteet. Pool-kaivostoiminta tarkoittaa sitä, että yhdistät voimasi muiden kaivostoimijoiden kanssa resurssien yhdistämiseksi ja palkintojen jakamiseksi. 

  Hanki asianmukaiset louhintalaitteistot

  Jos haluat louhia yksin, sinun on perustettava oma Ethereumin louhintalaitteesi. Tämä edellyttää erikoistuneen tietokonelaitteiston ja -ohjelmiston ostamista sekä investoimista riittävään sähköön louhintalaitteiston käyttämiseksi. Louhintalaitteistossa on oltava riittävästi laskentatehoa käsittelemään transaktioiden todentamiseen liittyviä kryptografisia pulmia.  Ethereumin louhintalaitteet kuluttavat yleensä paljon sähköä, joten sinun on varmistettava, että sinulla on luotettava ja edullinen virtalähde.  

  Koska Ethereumin kaltaiset kryptovaluutat vaativat paljon virtaa toimiakseen, tarvitset luotettavan ja edullisen virtalähteen, jos haluat osallistua louhintaan.  Sähkön hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka määrittävät, onko Ethereumin louhinta kannattavaa. Joillakin alueilla sähkön hinta on erittäin korkea joten varmista hinnat ennen louhintaa. 

  Hanki Ethereum lompakko

  Ethereum lompakko on digitaalinen lompakko, jossa voit säilyttää ETH:si. Tarvitset lompakon saadaksesi palkkioita louhinnasta. Lompakoita on monenlaisia, mutta suosituimpia ovat työpöytälompakot, verkkolompakot ja mobiililompakot. Jos haluat louhia yksin, tarvitset työpöytälompakon, johon voit tallentaa ETH:si. Jos päätät  jos haluat liittyä louhintapooliin, tarvitset online- tai mobiililompakon ETH:n tallentamista varten. 

  Kylmälompakko (esim. ledger nano) on lompakkotyyppi, joka ei ole yhteydessä internetiin ja on siksi turvallisempi. Sen käyttöönotto ja käyttö voi kuitenkin olla vaikeaa. Aiheesta löytyy sivuilta artikkeli, josta voit lukea lisää Ethereum lompakoista.

  Liity kaivospooliin 

  Kaivospooleja ovat louhijoiden ryhmiä, jotka yhdistävät voimansa Ethereumin louhimiseksi. Parannat mahdollisuuksiasi tienata louhintapalkkioita yhdistämällä resursseja kaivospooleissa. Louhijat voivat lisätä mahdollisuuksiaan löytää lohko ja saada palkkioita. Kun lohko löytyy, poolin louhijat jakavat palkkiot panoksensa mukaan. 

  Jos haluat liittyä louhintapooliin, tarvitset verkko- tai mobiililompakon ETH:n tallentamista varten. Sinun on myös asennettava omat louhintalaitteesi. Lopuksi sinun on valittava hyvämaineinen ja luotettava kaivospooli. On olemassa monia Ethereum kaivosaltaita, mutta suosituimpia ovat Sparkpool, F2Pool ja Nanopool. 

  Hanki Ethereumin louhintaohjelmisto   

  Kun kaivoslaitteesi on asennettu ja Ethereum-lompakkosi on valmis, sinun on ladattava Ethereumin kaivosohjelmisto. Saatavilla on monia erilaisia louhintaohjelmistoja, mutta suosittelemme Claymoren Dual Ethereum GPU Miner -kaivosohjelmaa. Tämä louhintaohjelmisto on helppokäyttöinen ja se on optimoitu Ethereumin louhintaan.  Se tukee myös kaksoislouhintaa, mikä tarkoittaa, että voit louhia Ethereumia ja toista kryptovaluuttaa samanaikaisesti. 

  Ethereumin louhinta puhelimella 

  Mobiilikaivostoiminta on tällä hetkellä mahdotonta. Sovellus nimeltä MyEtherWallet väittää kuitenkin olevansa ensimmäinen sovellus, joka pystyy siihen. Proof-of-Stake (PoS) -menetelmällä mobiililaitteet eivät enää tarvitse tähän prosessiin laajaa laskentatehoa, mikä tekee siitä tulevaisuudessa helpommin toteutettavissa olevaa. PoS:n tärkein etu on se, että se vaatii paljon vähemmän energiaa toimiakseen. Tämä johtuu siitä, että louhintalaitteita ei tarvita ja prosessi voidaan suorittaa tavallisilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla. 

  Kaikki voivat louhia Ethereumia, mutta harva saa siitä tuottoa 

  Ethereumin louhinta ei ole helppoa, ja se vaatii paljon kalliita laitteita. Lisäksi laitteiden käyttövoimana käytettävän sähkön hinta on erittäin korkea. Näistä syistä vain ne, joilla on resursseja ja asiantuntemusta, voivat tehdä voittoa Ethereumin louhinnasta. 

  Jos haluat osallistua Ethereumin louhintaan, sinulla on oltava käytössään paljon  halpaa ja luotettavaa sähköä. Sinun on myös pystyttävä asentamaan ja käyttämään omia kaivoslaitteita. Lopuksi sinun on liityttävä hyvämaineiseen ja luotettavaan kaivospooliin. Vain siten voit lisätä mahdollisuuksiasi ansaita palkkioita Ethereumin louhinnasta.

  Ethereum 2.0 päivityksen myötä louhinta loppuu 

  Ethereum 2.0 on Ethereum-verkon merkittävä päivitys, joka käynnistyi vuonna 2020. Arvioidaan, että hanke valmistuu vuosina 2022-2023. Sen jälkeen nykyinen lohkoketju poistetaan käytöstä.  Yksi Ethereum 2.0:n merkittävimmistä muutoksista on se, että louhintaa ei enää käytetä transaktioiden validointiin ja uusien lohkojen luomiseen. Sen sijaan uusi konsensusmekanismi Proof-of-Stake (PoS) tulee olemaan käytössä.  

  Tällä muutoksella on suuri vaikutus Ethereumia louhiviin henkilöihin. Kun Ethereum 2.0 otetaan käyttöön, louhinta ei ole enää kannattavaa, ja louhijoiden on löydettävä muita tapoja ansaita palkkioita. Ethereum 2.0 on edelleen kehitteillä, eikä ole vielä selvää, milloin se lanseerataan. Päivityksellä tulee olemaan suuri vaikutus Ethereumin kaivosyhteisöön, kun se viimein julkaistaan.

  Usein kysytyt kysymykset

  Mikä on Ethereum?
  Kryptovaluuttojen avulla käyttäjät voivat tehdä liiketoimia ilman kolmatta osapuolta, kuten pankkia tai hallitusta. Ethereum on yksi tällainen kryptovaluutta, joka käyttää älykkäitä sopimuksia hajautettujen sovellusten eli dappien tarjoamiseen. Nämä dappit ovat avoimen lähdekoodin sovelluksia, ja kuka tahansa voi osallistua niiden kehittämiseen. Tämä luo ekosysteemin, jossa kehittäjät voivat luoda omia hajautettuja sovelluksiaan Ethereum-verkkoon, jonka kryptovaluuttana on eetteri (Ethereumin kotivaluutta).
  Mikä on Ethereumin ja Etherin ero?
  Ethereum on verkko, joka tunnetaan myös lohkoketjuna. Ether (ETH) on kryptovaluutta, jota käytetään Ethereum-verkossa tapahtuvien transaktioiden maksamiseen. Tällä tavoin eetteri muistuttaa muita kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia (BTC).