Osta Ethereumia

Jos olet kiinnostunut kryptovaluutoista, olet luultavasti kuullut Ethereumista. Ethereum on digitaalinen valuutta, joka käyttää lohkoketjuteknologiaa transaktioiden helpottamiseen. Se muistuttaa Bitcoinia, mutta sillä on joitakin tärkeitä eroja. Jos harkitset Ethereumin ostamista, aloita lukemalla tämä artikkeli. Kerromme sinulle muun muassa yleisesti siitä, mitä Ethereum on, kannattaako siihen sijoittaa ja miten sen ostaminen käytännössä tapahtuu.

Markkinatiedot
Nykyinen ETH hinta1639.30ETH hinnanmuutos 24h00.70%Markkina-arvo200607665008.20
Määrä/volyymi6939143954.971097Tarjonta

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Etherium lyhyesti - mikä se on? 

   Lyhyesti sanottuna Ethereum on hajautettu alusta, jolla suoritetaan älykkäitä sopimuksia: sovelluksia, jotka toimivat täsmälleen ohjelmoidusti ilman petoksen tai kolmannen osapuolen puuttumisen mahdollisuutta. Nämä sovellukset toimivat räätälöidyssä lohkoketjussa, joka on valtavan tehokas jaettu maailmanlaajuinen infrastruktuuri, jonka avulla voidaan siirtää arvoa ja edustaa omaisuuden omistusta. Näin kehittäjät voivat luoda markkinoita, tallentaa velkoja tai lupauksia koskevia rekistereitä, siirtää varoja kauan sitten annettujen ohjeiden mukaisesti (kuten testamentti tai futuurisopimus) ja monia muita asioita, joita ei ole vielä keksitty, ilman välikäsiä.

  Vitalik Buterin on Ethereumin luoja. Hän syntyi Venäjällä vuonna 1994 ja muutti Kanadaan kuusivuotiaana. Hän aloitti ohjelmoinnin 11-vuotiaana ja kiinnostui Bitcoinista ja kryptovaluutasta 17-vuotiaana. Hän oli mukana perustamassa Bitcoin Magazinea vuonna 2011 ja loi Ethereumin vuonna 2013 yhdessä Gavin Woodin, Charles Hoskinsonin, Anthony Di Iorion ja Joseph Lubinin kanssa.

  Kuinka Ether ja Etherium eroavat toisistaan? 

  Ether tai "eetteri" (lyhenne ETH) on Ethereum-verkon kotivaluutta. 

  Ethereum on lohkoketjupohjainen hajautettu tietojenkäsittelyalusta, jossa on älykkäiden sopimusten toimintoja. Se tarjoaa hajautetun Turingin täydellisen virtuaalikoneen, Ethereum Virtual Machine (EVM), joka voi suorittaa skriptejä käyttämällä julkisten solmujen kansainvälistä verkostoa.

  Ethereum tarjoaa myös kryptovaluuttapoletin nimeltä Ether, jota voidaan siirtää tilien välillä ja käyttää osallistuvien solmujen palkitsemiseen verkossa tapahtuvien transaktioiden tarkistamisesta. Etherillä siis käytännössä ylläpidetään verkon toimintaa. Osta Ethereumia esimerkiksi pörsseistä tai toisilta käyttäjiltä P2P-sivustoilla. 

  Kannattaako Ethereumiin sijoittaa? 

  Ethereumilla on useita ihanteellisia ominaisuuksia kaikille, jotka haluavat sijoittaa digitaaliseen valuuttaan. Tapahtumat Ethereum-verkossa ovat nopeita, edullisia ja turvallisia. Verkko toimii eetterillä, mikä antaa sille todellista arvoa, jota voidaan käyttää tavaroiden ja palveluiden ostamiseen. Ethereumin hajautettu luonne tarkoittaa myös sitä, että se ei ole hallituksen säätelyn tai manipuloinnin alainen. Alusta tarjoaa kehittäjille tehokkaat työkalut hajautettujen sovellusten rakentamiseen. 

  Nämä syyt tekevät Ethereumista houkuttelevan sijoituksen niin yksityisille ihmisille kuin yrityksillekin. Kuten kaikissa sijoituksissa, näihin liittyy myös riskejä, jotka on otettava huomioon ennen kuin laitat rahasi Ethereumiin tai mihin tahansa muuhun kryptovaluuttaan.

  Yksi suuri riski on, että kryptovaluutat ovat uskomattoman epävakaita; hinnat voivat

  nousta ja laskea dramaattisesti lyhyen ajan kuluessa, mikä tekee niiden ennustamisesta tai suunnittelemisesta vaikeaa. Toinen riski on, että nuoret kryptovaluuttamarkkinat ovat edelleen suurelta osin sääntelemättömät; tämä sääntelyn puute luo huijareille mahdollisuuksia saada saaliikseen hyväuskoisia sijoittajia. 

  Plussat 

  • Ethereum on yksi maailman johtavista kryptovaluutoista. Se on toiseksi suurin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen. Ethereum mahdollistaa hajautettujen sovellusten ja älykkäiden sopimusten rakentamisen ja käyttämisen ilman kolmannen osapuolen puuttumista asiaan. 
  • Ethereumilla on valtava määrä käyttäjiä. Alustaan luotetaan laajalti ja sen käyttötarkoitukset ovat monet. Ethereum kurssi nousee, kun kasvavan käyttäjämäärän myötä siihen tulee painetta. 
  • Etheriumin markkina-arvolla on vielä runsaasti kasvuvaraa. 
  • Ethereum 2.0 -päivitys voi mullistaa Ethereiumin. Sen skaalautuvuus ja nopeus tulevat paranemaan ja siitä tulee ympäristöystävällisempi. 

  Miinukset 

  • Ethereumin siirtokustannukset voivat vaihdella suuresti verkon olosuhteista riippuen. Siirtokulut voivat olla ajoittain todella kalliita. 
  • Ethereumilla on kryptomarkkinoilla runsaasti kilpailijoita. Kolmannen sukupolven kryptovaluutat kuten Cardano ja Solana uusine teknologioineen ovat Ethereumille potentiaalinen uhka tulevaisuudessa. 
  • 2.0-päivityksellä ei itsessään ole vaikutusta siirtokuluihin. Päivityksessä Proof of Work -konsensus vaihtuu Proof of Stake -konseksukseen, mutta vasta myöhemmällä ajankohdalla tapahtuva sharding-teknologian käyttöönotto tulee vaikuttamaan siirtokuluihin alentavasti.

  Kuinka ostaa Ethereumia? 

  Ethereum on yksi suosituimmista vaihtoehdoista kryptovaluuttojen saralla. Seuraavaksi käymme läpi eri tapoja ostaa Ethereumia sekä vinkkejä, joilla voit pitää sijoituksesi turvassa. Osta Ethereumia helposti näillä ohjeilla: 

  Valitse kaupankäyntialusta 

  Kun haluat ostaa Ethereumia, ensimmäinen askel on valita kauppapaikka tai kryptovaluuttapörssi. Tarjolla on monia erilaisia pörssejä, joten on tärkeää vertailla maksujen suuruuksia, ominaisuuksia ja käyttäjien arvosteluja ennen valintaa. Joitakin suosituimpia pörssejä ovat Coinbase, Kraken ja Binance. Jokaisella pörssillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten muista tehdä taustatutkimusta ennen kuin valitset yhden. Esimerkiksi Coinbase on yksi kaikkein käyttäjäystävällisimmistä pörsseistä, mutta sillä on korkeammat maksut kuin joillakin sen kilpailijoilla. Toisaalta Krakenilla on alhaisemmat maksut, mutta se voi olla monimutkaisempi ensikertalaisille käyttäjille.  

  Luo tili ja vahvista henkilöllisyytesi 

   Tilin luominen Ethereum-pörssiin on suhteellisen yksinkertainen prosessi. Ensin sinun on annettava joitakin henkilökohtaisia tietoja, kuten nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Sinun on myös luotava vahva salasana. Kun olet antanut nämä tiedot, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi. Todentamisprosessi voi vaihdella pörsseittäin, mutta yleensä siihen kuuluu kuvallisen henkilötodistuksen kopion lataaminen. 

  Tee talletus 

  Kun olet vahvistanut tilisi, sinun on tehtävä talletus voidaksesi ostaa Ethereumia. Käytettävissä olevat talletusmenetelmät vaihtelevat pörssikohtaisesti, mutta yleisiä vaihtoehtoja ovat pankkisiirto, PayPal ja luotto- tai pankkikortti. 

  Talletuksen tekeminen pörssissä on melko yksinkertaista. Ensin sinun on valittava menetelmä, jota haluat käyttää. Kun olet valinnut menetelmän, saat ohjeet talletuksen suorittamisesta. Korttien osalta tämä edellyttää yleensä korttisi tietojen antamista pörssille. PayPalia tai vastaavaa palvelua käyttäessäsi sinut ohjataan kolmannen osapuolen verkkosivustolle, jossa voit suorittaa tapahtuman loppuun. Kun olet tehnyt talletuksen, voit ostaa Ethereumia tililläsi olevilla varoilla. Muista, että talletuksen tekemisestä voi periä maksuja, joten tarkista valitsemasi pörssin ehdot ennen tallettamista. 

  Tee osto 

   Kun olet tehnyt talletuksen, osta Ethereumia. Tarkka prosessi eroaa kauppa-alustasta riippuen, mutta usein se on hyvin yksinkertainen: valitset vain haluamasi määrän Ethereumia ja teet tilauksen. Tilauksesi käsitellään todennäköisesti lähes välittömästi ja saat ostamasi valuutan käyttöösi. 

  Siirrä ostetut Ethereumit lompakkoon 

  Seuraava vaihe on siirtää Ethereumisi turvalliseen lompakkoon. Tämä on tärkeää, koska pörssit ovat usein hakkerointihyökkäysten kohteena. Kun siirrät Ethereumisi lompakkoon, voit olla varma, että se on turvassa.  

  Ethereum-lompakko on ohjelmisto, joka tallentaa Ethereumin haltijoiden yksityiset ja julkiset avaimet. Näitä avaimia käytetään Ethereumin lohkoketjussa tapahtuvien transaktioiden hyväksymiseen. Lompakot voidaan tallentaa tietokoneeseen, mobiililaitteeseen tai niin sanottuun fyysiseen lompakkoon (yleensä USB-tikkua muistuttava laite). 

  Sivuiltamme löytyy myös kokonainen artikkeli Ethereum-lompakoista.

  Osta Ethereumia luottokortilla 

  Jos haluat hankkia eetteriä mahdollisimman helposti, osta Ethereumia luottokortilla. Tähän on käytettävissä muutamia eri vaihtoehtoja. Suosituin vaihtoehto on käyttää luottokortteja tukevaa pörssiä, kuten esimerkiksi Krakenia. Luottokorttimaksuihin liittyy yleensä muita maksutapoja enemmän sivukuluja. Ne tarjoavat kuitenkin omanlaistaan mukavuutta, kun voit ostaa Ethereumia nopeasti ja helposti omalla valuutallasi.

  Toinen vaihtoehto on käyttää Changellyn tai Simplexin kaltaista palvelua. Näiden palveluiden avulla voit ostaa Ethereumia luottokortilla ilman, että sinun tarvitsee luoda tiliä pörssiin. Nämä palvelut veloittavat kuitenkin yleensä korkeampia maksuja kuin tavalliset pörssit.

  Lisäksi on olemassa muutamia P2P-markkinapaikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden ostaa Ethereumia luottokortilla toisilta käyttäjiltä. Suosittelemme kuitenkin varovaisuutta näitä alustoja käytettäessä, sillä petosriski on suurempi. 

  Jos haluat oppia aiheesta lisää, sivuiltamme löytyy kokonainen artikkeli Ethereumin ostamisesta luottokortilla. 

  Mitä voin tehdä ostamillani Ethereumeilla? 

   Olet ostanut ensimmäiset Ethereumisi ja mietit, mitä niillä tekisit. Vaihtoehtoja on monia. Osa tavoista ei vaadi juuri lainkaan vaivannäköä ja osa taas edellyttää enemmän perehtymistä ja työtä. Esittelemme näin lopuksi muutamia mahdollisia käyttötapoja. 

  Steikkaa Ethereumit ja tienaa korkoa koron päälle 

  Yksi hyvä ja helppo tapa tienata Ethereumilla on "panostaa" eli "steikata" niitä. Steikkaamalla ne esimerkiksi Nexoon, voit ansaita kryptovaroillesi mukavasti korkoa. 

  Ethereumin steikkaaminen tarkoittaa eetterisi lukitsemista tietyksi ajaksi ansaitaksesi palkkioita. Steikkaajat palkitaan osallistumisestaan uusilla eettereillä. Jotta voit steikata, sinulla on oltava tietty vähimmäismäärä eetteriä - tämä määrä vaihtelee sen mukaan, mihin panostuspooliin olet osallistumassa. Kun steikkaat, Ethereumia käytetään verkon suojaamiseen ja transaktioiden käsittelyyn. Mitä enemmän Ethereumia panostat, sitä suurempia palkkioita voit ansaita. Jos olet kiinnostunut auttamaan Ethereum-verkon turvaamisessa ja ansaitsemaan palkkioita, steikkaus on hyvä vaihtoehto sinulle. Suosittelemme sinua tutustumaan artikkeliimme tästä aiheesta. 

  Sijoita NFT:hen 

  Jos haluat sijoittaa Ethereumisi, voit myös ostaa NFT:itä (non-fungible tokens). Nämä ovat Ethereumin lohkoketjuun tallennettuja digitaalisia omaisuuseriä, joita voidaan käyttää edustamaan monenlaisia asioita taiteesta ja keräilyesineistä peliesineisiin. Tämä on kuitenkin sijoituksena jokseenkin riskialtis, sillä NFT:n arvo on viimeaikoina ollut laskusuuntainen. Jos olet kuitenkin valmis ottamaan tämän riskin, NFT on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Tulevaisuutta ei kukaan tiedä, pitkällä aikavälillä sijoitus voi kannattaa! 

  Pelaa Blockchain pelejä 

  Jos haluat pitää hauskaa Ethereumin kanssa, voit myös pelata niillä niin sanottuja lohkoketjupelejä. Nämä ovat pelejä, jotka käyttävät Ethereumin lohkoketjua pelitietojen tallentamiseen ja pelaajien palkitsemiseen. Yksi suosittu esimerkki on CryptoKitties. Voit käyttää kryptoa ostaaksesi pelissä virtuaalikissoja. Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja tallennettu Ethereumin lohkoketjuun. Voit myös ostaa, myydä tai vaihtaa kissojasi muiden pelaajien kanssa. Jos haluat kokeilla muita lohkoketjupelejä, voit tutustua sivustoihin kuten State of the Dapps ja DappRadar. Niissä luetellaan suosittuja pelejä ja näytetään, kuinka paljon rahaa niillä tehdään. Joitakin suosituimpia pelejä tällä hetkellä ovat Etheremon ja Gods Unchained. Jos siis etsit hauskaa tapaa käyttää Ethereumia, harkitse lohkoketjupelien pelaamista. 

   Älä tee mitään, istu sijoituksiesi päällä 

  Voit tietysti myös vain ostaa Ethereumia etkä tehdä sillä mitään. Tästä käytetään nimitystä HODL ("Hold On for Dear Life" eli "pidä kiinni henkesi edestä") ja se on suosittu strategia kryptovaluuttasijoittajien keskuudessa. Ajatuksena on ostaa Ethereumia nyt ja pitää sitä hallussaan pitkällä aikavälillä siinä toivossa, että Ethereum kurssi nousee. Vaikka tällä strategialla on potentiaalia kannattavuuteen, se on myös riskialttiimpi kuin Ethereum-pohjaisiin projekteihin sijoittaminen tai Ethereumin käyttäminen muiden kryptovaluuttojen ostamiseen. Loppujen lopuksi Ethereum kurssi voi sekä laskea että nousta, välillä hyvinkin arvaamattomasti ja äkisti. Jos Ethereum kurssi laskee liian alas, voit päätyä menettämään rahaa. Mikäli siis päätät "HODLata" Ethereumisi, varmista että hajautat sijoituksesi ja seuraat markkinoita, jotta voit reagoida hinnan laskuun myymällä nopeasti.